Om Kompositutbildningar.se

Kompositutbildningar.se är ett samarbetsprojekt mellan H-E CON AB och Hovås Komposit AB. Kompositutbildningar.se skräddarsyr utbildningar för företag, högskolor och yrkeshögskolor YH. Vi har  genomfört polymer- och kompositutbildningar för Högskolan i Malmö, Mariningenjörsutbildningar i Kungälv resp. Uddevalla, Plastnett Innlandet i Norge, Skyways  m.fl. 

Åke Nylinder

Jag driver mitt eget konsultföretag som heter Hovås Komposit AB. Jag arbetar som specialist och projektledare med material och lättviktslösningar, främst inom området plast och kompositmaterial. Jag är bergsingenjör från KTH, med inriktning på material. Hovås Komposit har arbetat och arbetar med bland andra Innventia AB, Högskolan i Kalmar, IKEA, BioCompoTech, Polytec Group, Ripasso energi, Vinnova, Volvo och SAAB.

Tidigare anställningar och utbildning
Saab Automobil AB 1998 – 2002
Här arbetade jag som chef för material i avdelningen forskning och utveckling. Många projekt var i samarbete med GM Nordamerika.
Hovås Komposit 1997-1998
Utvecklingsprojekt med Volvo cars i deras lätt vikts bilprojekt. Andra kunder var Husqvarna, Sicomp och Cato Ringstad i Norge.
Borealis Industrier 1996 – 1997
Jag var ansvarig för en utvecklingsavdelning exteriör och struktur. 
Volvo Cars i Olofström 1982 –1996
Chef för plast och kompositavdelningen.
Lunds Tekniska högskola 1993-1996
Adjungderad professor, ansvarig för en kompositutbildning.
Nobel Industrier 1980-1982 

Hans Erik Strömvall

Jag arbetar inom mitt eget konsultföretag H-E Strömvall Consulting AB. Jag har arbetat med teknisk konsultverksamhet och utbildning inom polymerområdet, främst termoplaster, i många år. Jag har teknisk doktorsexamen från CTH inom området bearbetning av termoplaster och har bl.a författat ett antal fackböcker inom områdena konstruktion och bearbetning av såväl termo- som härdplaster.

Tidigare anställningar
Volvo PV AB 1979-1986
Materialspecialist
Plast- och Gummitekniska Institutet PGI 1986-1988
Chef för Värnamoavdelningen
PolyInvent AB 1988-2009
Delägare konsult- och utbildningsföretag